“Zwarte Gaten” door Jordy Davelaar

Als laatste activiteit van dit jaar sluiten we af met “Zwarte Gaten” door Jordy Davelaar.

De laatste tijd is op televisie steeds vaker aandacht voor ruimtevaartprojecten en initiatieven. Meestal over reizen naar de maan of naar Mars met de nieuwste raketten van NASA of SpaceX.
Soms over spectaculaire foto’s of waarnemingen heel ver in het heelal door speciale satellieten of telescopen hier op Aarde.
Vooral over dat laatste – spectaculaire activiteiten ver weg in het heelal;  daarover weet Jordy Davelaar veel te vertellen. Jordy Davelaar, sterrenkundige aan de Columbia University in New York, is onderdeel van het internationale team; de Event Horizon Telescope, dat de eerste historische foto’s van ‘zwarte gaten’ heeft gemaakt. Deze ‘zwarte gaten’, voorspeld door Einsteins zwaartekrachtstheorie zijn objecten in ons heelal die zo zwaar zijn dat niets, zelfs licht niet, kan ontsnappen.

Heb je ook altijd al meer willen weten over wat er zich zoal in ons universum afspeelt? Wellicht ook specifiek ten aanzien van zwarte gaten?

Dan is nu je kans om hier meer over te leren middels een presentatie van Jordy Davelaar. Hij zal ons in begrijpelijke taal wegwijs maken in deze prachtige wetenschap.

Wanneer: dinsdag 20 december 2022
Waar: Businesshome, inloop vanaf 19:30 uur met koffie

Agenda:
20:00 – Welkom en introductie
20:15 – Presentatie-1
20:45 – Pauze
21:00 – Presentatie-2
21:30 – Borrelen en netwerken

Voor drankje en bijgaande borrelhap wordt gezorgd!

Graag aanmelden vóór 14 december 2022 via info@degroenevelden.com

Wees welkom bij deze zeer interessante avond en leer meer over ons heelal!

The event is finished.

Datum

dec 20 2022
Expired!

Tijd

19:30 - 22:00
Businesshome BC De Groene Velden

Locatie

Businesshome BC De Groene Velden
Wageningselaan 5a, 3903 LA VEENENDAAL