31 dec. 2019

Nieuwe Trainer

De jonge ambitieuze trainer Jeroen de Zwaan staat volgend seizoen voor de spelersgroep van De Merino's. De 30-jarige oefenmeester zal bij de Veenendalers aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij een seniorenelftal beginnen. ,,Dit past bij ons. Wij hebben een jonge groep en hij is een talentvolle trainer."

De inwoner van Scherpenzeel is momenteel oefenmeester bij Roda'46, waar hij trainer is bij onder de 19. Daarin is hij momenteel in de tweede divisie actief. Eerder trainde De Zwaan onder de 15 en onder de 17. ,,Het klopt dat hij geen ervaring heeft als hoofdtrainer bij de senioren", aldus Richard van den Bosch, de technisch man bij De Merino's. ,,Maar op zijn 29ste behaalde hij zijn oefenmeester 1 en geeft 'ie les bij de KNVB."

,,Hij moet ergens de kans krijgen, toch", vraagt Van den Bosch zich hardop af. ,,Nou, wij gunnen hem dat. In de gesprekken kwam hij heel goed over en ook de spelers kozen voor hem."

Want kiezen, dat moest er gebeuren. In totaal solliciteerden 34 hoofdtrainers en De Merino's ging met een drietal serieus het gesprek aan. Hierdoor viel de keuze niet op onder andere Tom Gesgarz (Baarn) of David Wagensveld (Blauw Geel), maar werd de nieuwe trainer De Zwaan. ,,We hebben de keuze maandag gemaakt. Het is lekker dat iedereen voor het nieuwe jaar duidelijkheid heeft. Volgende week gaan we op trainingskamp naar Spanje en dan zullen we met de selectiespelers gaan spreken."